CJG Land van Cuijk
Opgroeien en opvoeden is de leukste uitdaging!

Wil je je kind helpen sterker in de schoenen te staan? Gaat het niet goed met je zoon of dochter en weet je niet precies waarom? Voelt het of je thuis de controle kwijt bent? Hoe kom je met je (ex)partner op één lijn in de opvoeding? Soms vind je zelf een goede oplossing voor dit soort kleine en grote vragen. Lukt dat niet? Neem dan contact op met het basisteam Centrum voor Jeugd en Gezin Land van Cuijk (CJG).


 
Vijf stappen: samen kom je verder!

Stap 1 – Wat is je vraag?
Van kinderen en jongeren tot ouders, juffen en meesters: iedereen kan terecht bij het CJG. Heb je een vraag over opgroeien of opvoeden? Stuur dan Ina Keijnemans een e-mail via InaKeijnemans@rmcradius.nl, via info@cjglandvancuijk.nl of bel 0900 900 60 30.

Je bent ouder van een kind. Een aantal voorbeelden:
Jij en je partner hebben het gevoel onvoldoende grip te hebben op jullie kind.
Je zit niet op één lijn met je partner in de opvoeding.
Je maakt je zorgen over het gedrag van je kind.
Je kind is onzeker en je wilt daar wat aan doen.
Je vindt het niet langer gezellig thuis vanwege ruzies.
Je hebt het idee dat je in een neerwaartse spiraal zit.

Je bent leerkracht of werkt met kinderen. Een aantal voorbeelden:
· Je zoekt naar een manier om een leerling te helpen.
· Je maakt je zorgen om een leerling.

Stap 2 – Welke oplossingen zijn er?
Uit een of meer gesprekken wordt duidelijk wat je vraag is en wat je wilt bereiken. Samen bekijken we wat mogelijke oplossingen zijn. Het doel is dat je ─ met ondersteuning van ons ─ tot een oplossing komt die werkt voor jou. Je houdt zelf de regie.

Crisissituatie
Het kan zijn dat je vraag zo dringend is dat je direct hulp nodig hebt. Denk aan een crisissituatie bij jou thuis. Onze CJG-medewerker schakelt dan met de juiste professionals. In overleg met jou bekijken we hoe jij het beste geholpen bent.

Stap 3 – Wie helpt je op weg?
Soms ben je al voldoende geholpen met wat handige tips en advies, het bespreken van oplossingen of het oefenen van een lastige situatie. Als je vraag echter niet zo eenvoudig op te lossen is, kijkt het CJG naar de mogelijkheden binnen je eigen netwerk. Bijvoorbeeld met familie, vrienden, klasgenoten of docenten. Daarnaast wil je misschien ook hulp van buitenaf via een zorgaanbieder. Denk aan pedagogische ondersteuning, gezinsbegeleiding, scheidingsbemiddeling of een vorm van jeugd- en pleegzorg. Het CJG is en blijft je vaste aanspreekpunt en je kunt altijd op ons rekenen.
 
Stel ons je vraag
Het CJG is dé plek voor al je vragen over opgroeien en opvoeden. Geen vraag is ons vreemd, te eenvoudig of te complex: wij staan altijd voor je klaar. Stel je vraag aan Ina Keijnemans via InaKeijnemans@rmcradius.nl, via info@cjglandvancuijk.nl of kijk voor meer informatie op www.cjglandvancuijk.nl.